Drinkwaterfontein en hygiëne

Een drinkwaterfontein is een aangename verfrissing die men eigenlijk overal kan plaatsen, zowel met waterflessen als op de waterleiding.  Er bestaan heel veel soorten drinkwaterfonteintjes maar de meest voorkomende zijn de losstaande modellen of wandmodellen. Men kan natuurlijk ook een drinkwaterfontein laten inbouwen maar de kostprijs hiervan is dan uiteraard heel wat hoger.

Kosten van een drinkwaterfontein

De kosten die gepaard gaan met een drinkwaterfontein zijn afhankelijk van factoren zoals gebruik, aankoop en installatie. In de meeste gevallen koopt de gebruiker de drinkwaterfontein aan maar in sommige gevallen kan men deze ook huren of leasen. Echte onderhoudskosten heeft men niet aan een drinkwaterfontein. Men betaalt dus eigenlijk voornamelijk aan de watermaatschappij voor het verbruik maar men moet rekening houden dat leidingwater flink goedkoper is dan water uit flessen. De rekening is dus zeker snel gemaakt!

Properheid en hygiëne bij drinkwaterfonteinen

Om optimale hygiënische voorzorgsmaatregelen te kunnen nemen is het belangrijk dat men bij de keuze van  een drinkwaterfontein kiest voor een fontein met een afschermkap. Op die manier kunnen de gebruikers niet met hun mond aan het spuitkraantje.  Men kan ook kiezen voor het gebruik van bekers of herbruikbare bekers. Uiteraard is ook de plaats waar men de fontein plaatst belangrijk. Drinkwaterfonteinen plaatsen in toiletten is niet aangeraden. Ook aan bepaalde wasbakken een fontein zetten kan best vermeden worden omdat de hygiëne hier soms te wensen overlaat.  Tenslotte moet men ook rekening houden dat veel afhangt van de gebruikers van de fonteinen zelf. Als iedere gebruiker zich proper en hygiënisch gedraagt, dan zal de hygiëne van de fontein ook optimaal gevrijwaard blijven. Tenslotte heeft ieder hier zelf ook belang bij.

Vraag uw vrijblijvende offertes voor uw drinkwaterfontein op kantoor of openbare ruimte meteen aan via onze sites en ontvang binnen de 48 uur tot drie vrijblijvende offertes van erkende leveranciers.

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen

Hebt u reeds een waterfontein?