Water: de gezonde dorstlesser

Ieder bedrijf voorziet zijn medewerkers van koffie en thee en andere warme dranken. Maar de allerbelangrijkste drank in het leven van de mens is water. We kunnen niet zonder. Nu zijn we in België gewend om  uit de kraan te drinken. Dat is best een luxe. Maar het lekkerst smaakt water toch wel als deze ijskoud is. Een drinkwaterfontein is een perfecte watervoorziening in een bedrijf. Het is goed om te zorgen dat uw medewerkers  in staat zijn om goed te drinken tijdens werktijd.

Waarom is het zo gezond?

Omdat het een onmisbaar element in het leven is. Wij mensen bestaan maar liefst voor zo’n 70% uit water en we kunnen geen dag zonder. Waarom niet? Wat doet het eigenlijk voor ons?

  • het zorgt voor de afvoer van afvalstoffen zoals urine
  • het beschermt tegen verstikking
  • het koelt het lichaam
  • het beschermt tegen schokken van buitenaf
  • het helpt bij het houden of het krijgen van een gezond gewicht
  • het beschermt tegen ziektes
  • het geeft energie
  • helpt tegen hoofdpijn

Waarom is water goed op de werkvloer?

Het is een feit dat als men voldoende water drinkt ook meer energie heeft en dus ook beter zal presteren. De gezonde werking draagt bij tot een verbeterde gezondheid en een beter afweersysteem wat weer zorgt voor minder ziekteverzuim! Genoeg redenen om als bedrijf zijnde te zorgen voor een goede wateraanvoer.

Wat zijn de mogelijkheden om water aan te bieden?

Er zijn diverse manieren om uw medewerkers te voorzien van water. Natuurlijk is de goedkoopste de kraan zelf. Maar helaas wordt er hier te weinig gebruik van gemaakt. Mensen houden nu eenmaal meer van als het gekoeld is. Hierdoor is het aanbieden van gekoelde waterflesjes in uw frisdrankautomaat een goede mogelijkheid. Een andere is het plaatsen van een waterfontein. Deze kan op het waterleidingen net aangesloten worden waardoor het apparaat zorgt dat het drinken gekoeld en gefilterd wordt.

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen

Hebt u reeds een waterfontein?