Huren of kopen : alle details

Als u kiest voor een waterkoeler of waterfontein beschikt u niet enkel over zuiver en lekker water op elk moment, het leven wordt u ook een stuk makkelijker gemaakt. De leveranciers van waterkoelers op waterleiding of met flessen kunnen u van heel wat zorgen bevrijden. U haalt niet enkel een gezond product in huis, u krijgt er een rijke waaier aan services bij.

Als u kiest voor een waterkoeler of waterfontein beschikt u niet enkel over zuiver en lekker water op elk moment, het leven wordt u ook een stuk makkelijker gemaakt. De leveranciers van waterkoelers op waterleiding of met flessen kunnen u van heel wat zorgen bevrijden. U haalt niet enkel een gezond product in huis, u krijgt er een rijke waaier aan services bij.

Keuze tussen kopen, huren of leasen

Bij leveranciers van waterautomaten hebt u de keuze uit verschillende formules voor de financiering van uw drinkwateroplossing. Afhankelijk van uw budget of persoonlijke voorkeur kunt u kiezen uit kopen, huren of zelfs leasen. Elke formule heeft alweer zijn specifieke voordelen. We vergelijken ze hier even voor u.
• Huren biedt heel vaak het meeste comfort. Uw leverancier bekommert zich om de waterleveringen (indien het gaat om een waterkoeler met flessen). U kunt onbekommerd genieten van fris en zuiver water. Wilt u een upgrade van uw waterkoeler, bijvoorbeeld om dat de capaciteit wegens groot succes – en dat succes is er altijd! – niet langer voldoet? Dan komt uw leverancier het oude toestel vervangen door een nieuw en betaalt u vanaf dan gewoon een iets hogere huurprijs.
• Kopen of leasen is vermoedelijk de meest kostenefficiënte formule op lange termijn. Wat onderhoud en leveringen betreft, kiest u zelf de frequentie waarmee dit gebeurt en door wie het moet gebeuren. Eventueel kan hiervoor een apart contract worden afgesloten.

Installatie

Of u nu kiest voor een waterfontein op leidingwater of een waterkoeler met flessen, de plaatsing en installatie gebeurt altijd door gecertificeerde vakmensen en volgens uw wensen. U kiest zelf de plaats waar het toestel moet komen. Gaat het om een waterkoeler met flessen dan dient er enkel een stopcontact aanwezig te zijn. Kiest u daarentegen voor waterkoelers op waterleiding, dan zijn zowel een stopcontact als een 3/4 aansluiting op de waterleiding nodig (zoals de kraan van een wasmachine). Uiteraard zal de installateur u ook steeds een uitgebreide demonstratie geven omtrent het gebruik van uw waterkoeler of waterfontein!

Waterlevering

Als u kiest voor een waterkoeler op kantoor, dan wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat er altijd water voorradig is, ook als u koos voor een systeem met flessen. Maar u wilt ook geen grote hoeveelheid bergruimte opofferen voor reserveflessen. Daarom is het zo belangrijk dat u kunt rekenen op een stipte levering van drinkwater.

Als klant kiest u doorgaans zelf de frequentie van uw waterleveringen. Heel vaak is dit om de zes weken, maar u kunt net zo goed kiezen voor slechts twee leveringen per jaar of (in de grote steden) een wekelijkse levering. Uw leverancier van waterkoelers kan u perfect adviseren over de voor u optimale leveringsfrequentie en hoeveelheid. Ook het aantal flessen per levering wordt voor elke klant op maat bepaald en varieert van enkele flessen tot een volledige vrachtwagen per levering. Er is doorgaans geen verplichte minimumafname maar het wordt toch aangeraden enkele flessen tegelijk te laten leveren. Het is ecologisch en economisch geen goed idee om één enkele fles te leveren. Indien u voldoende voorraad inslaat, verlaagt u de kostprijs per fles en de druk op het milieu!

Uw drinkwaterleverancier kan u ook helpen met vooruit te denken, door rekening te houden met gekende piekperiodes, verlofdagen en weersvoorspellingen. Tijdens een hittegolf bijvoorbeeld kan de hoeveelheid water die wordt geleverd, worden verdubbeld. Zo komt u nooit voor pijnlijke verrassingen te staan! Merkt u uitzonderlijk toch dat u zonder drinkwaterflessen dreigt te vallen? Dan kunt u onmiddellijk contact opnemen met uw leverancier voor een extra bestelling. Ook piekmomenten (zoals een bedrijfsevent) kunnen worden ingepland bij de leveringen. Hierbij is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een extra waterkoeler te voorzien.

Onderhoud

Een regelmatig preventief onderhoud van uw drinkwaterfontein of waterkoeler is uitermate belangrijk. Dit komt niet alleen ten goede aan de levensduur van uw waterautomaten, maar ook aan de veiligheid. Het drinkwater dat wordt geleverd in flessen, of dat uit de waterleiding komt, bevat bacteriën in hoeveelheden die onschadelijk zijn voor de gezondheid. Maar in stilstaand water (zoals reservoirs en leidingen) kunnen bacteriën zich snel vermenigvuldigen en een bedreiging gaan vormen voor uw gezondheid. Het is dus uitermate belangrijk dat een watercooler (met reservoir) regelmatig wordt gereinigd.

Bij heel wat leveranciers kunt u een onderhoudscontract afsluiten voor uw drinkwaterfontein of is dit inbegrepen in uw huurcontract. Enerzijds wordt er op regelmatige basis (bijvoorbeeld bij elke levering van drinkwaterflessen) een klein onderhoud uitgevoerd waarbij de hygiëne van de waterkoeler wordt gecontroleerd en het toestel zo nodig gereinigd wordt. Onderdelen die af en toe vervangen moeten worden, zoals de waterfilter of de CO2-fles voor bruiswater, kunnen dan ook worden nagekeken. Anderzijds dient er – afhankelijk van het waterverbruik – enkele keren per jaar een groot onderhoud te worden uitgevoerd. Vaak beschikt de technieker hiervoor over een kit met steriel gemaakte onderdelen die hij ter plaatse vervangt, zodat het onderhoud niet te lang hoeft te duren en de gebruikers er dus zo min mogelijk hinder van ondervinden.

 

Meer weten over de serviceformules en prijzen van verschillende leveranciers? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen

Hebt u reeds een waterfontein?