Waarom een waterkoeler in uw bedrijf?

Ongeveer 60-66% van het menselijk lichaam bestaat uit water. Op aarde is het de bron van alle leven. Onderzoek heeft uitgewezen dat het regelmatig drinken van een voldoende hoeveelheid water een essentiële voorwaarde is voor een goede gezondheid. Daarom is het voorzien van voldoende zuiver drinkwater aan uw werknemers niet enkel een wettelijke verplichting, het komt ook nog eens hun welbevinden en productiviteit ten goede.

Ongeveer 60-66% van het menselijk lichaam bestaat uit water. Op aarde is het de bron van alle leven. Onderzoek heeft uitgewezen dat het regelmatig drinken van een voldoende hoeveelheid water een essentiële voorwaarde is voor een goede gezondheid. Daarom is het voorzien van voldoende zuiver drinkwater aan uw werknemers niet enkel een wettelijke verplichting, het komt ook nog eens hun welbevinden en productiviteit ten goede.

Maar waarom zou u daarvoor een watercooler installeren? Om te beginnen verlost een watercooler u van al uw zorgen aangaande uw drankvoorraad. Geen gezeul meer met flessen, die ook nog eens veel plaats innemen in uw ijskast. De leverancier van uw waterkoeler waakt erover dat uw voorraad drinkwater op peil blijft. Op gezette tijden komt er iemand bij u langs die uw voorraad volle flessen aanvult en de lege flessen terug meeneemt. U hoeft zich dus ook over recyclage geen zorgen te maken!

Overigens is een waterkoeler; ook een met flessen, ook nog eens een milieubewuste keuze. Verrassend? Inderdaad wordt het drinkwater voor waterkoelers geleverd in plastic flessen, terwijl glazen flessen toch milieuvriendelijker heten te zijn. Maar dan houdt men er geen rekening mee dat de leveranciers van waterkoelers hun flessen tot negentig maal hervullen! Nadat ze vakkundig werden schoongespoeld met behulp van biologisch afbreekbare detergenten. Bovendien zijn plastic flessen een stuk lichter dan glazen, zodat hun vervoer minder belastend is voor het milieu. De leveranciers van waterkoelers zorgen ook voor een zo efficiënt mogelijke organisatie van hun transport, zodat de totale CO2-uitstoot een stuk lager is dan wanneer elk van de door hen bediende bedrijven voor de eigen aanvoer van het drinkwater zou instaan. Ten slotte zijn waterkoelers zeer zuinig in hun energieverbruik, zowel wat het koelen als het verwarmen van water betreft. Bedrijven die gebruik maken van watercoolers merken dat zelfs amper aan hun energiefactuur.

Een waterkoeler komt ook het comfort van uw werknemers ten goede. Meer dan klassiek flessenwater, en zeker meer dan ongefilterd leidingwater, wordt het drinkwater uit waterkoelers rigoureus getest op kwaliteit en smaak. Zo blijft het drinkwater gevrijwaard van een te hoog sodiumgehalte – wat het lichaam onnodig belast – of van de onaangename smaak van chloor. Omdat de temperatuur van water in waterkoelers automatisch op een constante temperatuur wordt gehouden, is het altijd aangenaam om te drinken. Bovendien zijn werknemers sneller geneigd om water te drinken wanneer dit gemakkelijk en snel voorhanden is. Aangezien 1,5 liter water per dag drinken een absolute must is om de vochtbalans op peil te houden, draagt de installatie van een drinkwaterfontein ook op deze manier bij tot de gezondheid van uw werknemers.

Waterkoelers dragen overigens ook bij tot de teamgeest. De waterkoeler is bij uitstek een plaats waar collega’s elkaar tegen het lijf lopen en ongedwongen een praatje kunnen slaan. In de VS, waar de watercooler al decennia is ingeburgerd, spreekt men niet voor niets over ‘watercooler shows’: tv-programma’s die zo succesvol zijn dat iedereen ze moet gezien hebben om er de volgende dag over mee te kunnen praten … aan de waterkoeler.

De installatie van een waterkoeler of waterfontein is ook vanuit budgettair standpunt een zeer verstandige keuze. Precies omdat er niemand in uw bedrijf zich nog zorgen hoeft te maken over het organiseren en halen van de watervoorraad, kan u dat budget perfect op voorhand bepalen en vastleggen. Transparantie troef en geen verrassingen meer! Volgens uw budget kiest u de oplossing die het best bij u past.

De laatste reden om uw bedrijf van een of meerdere waterkoelers te voorzien is de minst voor de hand liggende, maar misschien op lange termijn wel de belangrijkste. Waterkoelers dragen bij tot een positief en trendy imago van uw bedrijf. Het is altijd prettig wanneer u uw bezoekers kunt trakteren op een fris glas zuiver water. Bovendien bestaan drinkwaterfonteinen in alle soorten en maten: u vindt er vast eentje die niet zal misstaan in uw bedrijfsruimtes. Want watercoolers … zijn cool!

Overtuigd van de voordelen van een waterkoeler in uw bedrijf? Vraag dan snel een vrijblijvende offerte aan. Binnen de 48 uur krijgt u een antwoord!

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen

Hebt u reeds een waterfontein?